Personvernerklæring for hnt.no

Personvernerklæringen for Helse Nord-Trøndelags nettsider handler om hvordan vi samler inn og bruker informasjon om besøkende på hnt.no.

Opplysninger som blir samlet inn

Når du besøker hnt.no, samler vi inn besøksstatistikk og søkeord. I tillegg bruker vi informasjonskapsler, og på sider med innebygget video blir det samlet inn data om hvem som bruker videoene og hvor lenge de blir avspilt.

Vi samler inn besøksstatistikk (nettstatistikk) for å forbedre nettsidene våre. Disse opplysningene kan ikke brukes til å identifisere deg som person. Besøksstatistikken lagres på våre datamaskiner.

Besøksstatistikken viser hvor ofte hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som blir lagret er; antall besøkende på de ulike sidene, informasjon om hvilken nettside du var på før du kom inn på vårt nettsted (url-adressen du kom fra), hvor lenge du er på nettsiden og hvilken nettleser du bruker. Informasjonen som lagres brukes slik at nettsidens tilbud og innhold kan bli bedre og videreutvikles.

Løsningen for besøksstatistikk er basert på Google Analytics og Google Universal Analytics. Vi bruker en mulighet i Universal Analytics for å anonymisere leserens IP-adresse slik at denne ikke lagres hos Google eller på plattformen.

Hvis du likevel ikke ønsker at vi skal samle inn opplysninger om deg som vi anonymiserer og bruker til statistikk , kan du melde deg av denne innsamlingen på følgende adresse:
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
Her kan du installere en tjeneste på din nettleser, levert av Google Analytics. Tjenesten (en add-on) kan installeres både på Chrome, Explorer 11, Safari, Firefox og Opera. Dette krever at du har tilgang til å installere programvare på din datamaskin.

Vi samler inn og lagrer informasjon om hvilke søkeord du bruker på hnt.no. Nettsiden du er på når du søker, blir også lagret. Formålet med dette er å gjøre informasjonen vår bedre og mer tilrettelagt brukernes behov. Vi kan blant annet finne ut hvilke søkeord som gir treff og hvilke søkeresultater du velger.

Vi bruker Google Universal Analytics til analyse av søkeord, men lagrer bare anonymiserte data. Disse datane kan ikke kobles til andre opplysninger om deg.

På hnt.no bruker vi informasjonsskapsler for å gi god funksjonalitet og samle inn besøksstatistikk. Informasjonskapsler lagres på din datamaskin. Informasjonskapslene kan spore internettbruken din, men de kan ikke identifisere deg som person.

Oversikt over informasjonskapslene på hnt.no

På nettsider med innebygget video samler vi inn data om hvem som bruker videoene og hvor lenge de blir avspilt.

Opplysninger du sender til oss

Du kan sende oss en tilbakemelding på nettsidene eller sende oss en e-post. Vennligst ikke send oss sensitive personopplysninger. Spørsmål om din behandling må du ta med din fastlege eller din behandler på sykehuset.

Når du besøker hnt.no kan du gi en tilbakemelding på de fleste sidene under «Fant du det du lette etter». Det er frivillig å sende oss innhold.

 • Tilbakemeldingene blir lagret på våre servere.
 • Tilbakemeldingene blir brukt som innspill til forbedring og utvikling av nettsidene.
 • Dersom du skriver inn telefonnummer, fødselsnummer eller e-postadresse, blir disse opplysninger automatisk slettet før innsending.
 • Innholdet i tilbakemeldingene blir regemessig gjennomgått manuelt av redaksjonen for hnt.no. Innhold med personopplysninger blir slettet av redaksjonen for hnt.no. Vi lagrer ikke innhold eller personopplysninger som kan identifisere deg som person.
 • Vi benytter tjenesten reCAPTCHA fra Google til å sikre at tilbakemeldingsskjemaet ikke misbrukes av roboter. Vår databehandler sørger for at tjenesten ikke kan samle inn personopplysninger knyttet til deg som bruker av hnt.no.

Du kan kontakte sykehuset på e-post. Du bestemmer selv hvilke opplysninger du sender, men vennligst ikke send oss sensitive eller fortrolige opplysninger på e-post. Du bør bruke vanlig brevpost til dette (se postadressen vår nederst på nettsidene).

 • Helse Nord-Trøndelag har et felles postmottak: postmottak@hnt.no.
 • Kommunikasjonsavdelingen er redaksjonen for hnt.no, og har denne e-postadressen: kommunikasjon@hnt.no.
 • På nettsidene våre er det oppgitt flere e-postadresser, både til avdelinger og til ansatte.
 • Helse Nord-Trøndelag har @hnt.no eller @helse-nordtrondelag.no i e-postadressen. 

Sykehuset har rutiner for håndtering og oppbevaring av e-post. E-post som vi mottar blir lagret i vårt interne e-postsystem i en periode før den blir slettet. Dette for å gi tid til nødvendig vurdering og saksbehandling.

 • E-post og andre henvendelser som krever saksbehandling eller som er arkivverdig i henhold til arkivloven blir registrert som en sak i vårt interne arkivsystem. Registrerte saker blir lagret i vårt arkivsystem til evig tid.
 • E-post blir behandlet på samme måte som annen post til oss. Normalt blir registrerte saker besvaret med vanlig brevpost. I noen tilfeller kan vi svare på e-post.
 • E-post er ikke en sikker kommunikasjonsmetode og har mange svakheter. Du bør ikke sende oss sensitiv informasjon (for eksempel helseopplysninger) eller fødselsnummer (både fødselsdato og personnummer).

Helse Nord-Trøndelag sender aldri e-post med sensitiv informasjon til deg.

Lenker til andre nettsteder

På hnt.no har vi lenker til andre nettsteder. Personvernerklæringen for hnt.no gjelder ikke for andre nettsteder/nettsider eller andre eksterne løsninger. Når du besøker andre nettsteder, bør du derfor lese personvernerklæringen som gjelder på disse nettstedene.

Ansvar

Helse Nord-Trøndelag, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som behandles i Helse Nord-Trøndelag. Ansvar for daglige oppgaver på hnt.no er delegert til våre webredaktører.

Norsk helsenett (NHN) er Helse Nord-Trøndelag sin databehandler og ansvarlig for utvikling og vedlikehold av hnt.no og Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten. Helse Nord-Trøndelag og Helse Midt-Norge har en databehandleravtale med NHN som regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Norsk helsenett er nasjonal tjenesteleverandør og teknisk leverandør av drift og vedlikehold av hnt.no. Opplysningene som samles inn, lagres på servere som driftes av NHN. 

Personvernombudet skal ivareta personverninteressene til alle som får sine personopplysninger registrert av Helse Nord-Trøndelag. Personvernombudet har en uavhengig stilling i sitt arbeid som ombud.

Personvernombudet i Helse Nord-Trøndelag

Personvernerklæring for Helse Nord-Trøndelag HF

Helse Nord-Trøndelag samler inn personopplysninger til en rekke forskjellige formål som ledd i pasientbehandling, daglig drift og oppgaveløsning for øvrig i sykehuset. Les personvernerklæringen som beskriver hvordan Helse Nord-Trøndelag behandler og beskytter personopplysningene.
Personvernerklæring for Helse Nord-Trøndelag
Grafisk illustrasjon av data. Dataene er tegnet inn i et fotografi av to åpne hender som omfavner dataene.

Personvernombud

Personvernombudet skal ivareta personvernintressene til alle som får sine personopplysninger registrert i Helse Nord-Trøndelag HF (HNT). Selv om personvernombudet er ansatt i HNT, har det en uavhengig stilling i sitt arbeid som ombud.
Kontaktinformasjon og mer om personvernombudets oppgaver
Et ungt par omfavner et barn. Foto.
Sist oppdatert 03.09.2020