Børge Lillebo fikk pris av Legeforeningen
Konstituert overlege i Helse Nord-Trøndelag og førsteamanuensis Børge Lillebo er tildelt Legeforeningens pris for beste undervisning i medisinsk grunnutdanning. Prisen får han for sin innsats med NTNU-Link Levanger, som er et desentralisert studietilbud i medisin.
Publisert 05.05.2023
-Dette var veldig artig, rett og slett. Det sier konstituert overlege og koordinator for NTNU-Link studiet Børge Lillebo til at han har fått Legeforeningens grunnutdanningspris.
Legeforeningen forteller at det var mange gode nominasjoner til prisen i år, men det var forslaget fra to kull ved Link Levanger som nådde helt frem. Studentene beskriver at Lillebo har en enorm kunnskap innen de fleste fagfelt, og en interesse for medisin som fort smitter. Undervisningen hans har et stort pedagogisk fokus, med quizer, utfylling av tabeller, tegneoppgaver og gruppeoppgaver.
-Jeg tenker denne prisen går til alle som har bidratt til at vi har fått til den desentraliserte studiemodellen i medisin (NTNU-link) her i gamle Nord-Trøndelag. Så må vi heller ikke glemme å takke alle pasientene som stiller opp. Det er god læring i det å møte en pasient – motiverende og utviklende på samme tid, noe som er viktig for studentene, sier Lillebo.
Prisoverrekkelse på Soria Moria
Børge Lillebo var selv tilstede da Legeforeningens grunnutdanningspris ble overrekt på Soria Moria hotell og konferansesenter på Voksenkollen i Oslo den 4.mai. Soria Moria ble oppført på 80-tallet som legeforeningens eget sted for kurs- og videreutdanning.
I sitt nominasjonsforslag til legeforeningen, som studentene i 19/20-kullene sto bak, skryter medisinstudentene av Lillebo og de hyller han for den innsatsen han legger ned med NTNU-Link.
-Jeg tenker at vi kanskje har gjort noe rett da. Det har vært litt omdiskutert dette med å ta i bruk andre læringsarenaer enn universitetssykehusene, men jeg føler vi sammen har fått til et veldig bra faglig tilbud her i gamle Nord-Trøndelag. I tillegg til det faglige sier studentene at de føler seg velkommen når de kommer hit. Leger, sykepleiere, sekretærer og andre er flinke til å se studentene og legge til rette for læring og inkludere dem sosialt. Det er veldig bra og så får vi håpe på at de trives så godt at de velger å bli her når de er ferdig utdannet også, sier den glade prisvinneren.
En fjær i hatten
Sykehusdirektør Annamaria Forsmark i Helse Nord-Trøndelag har også fått med seg prisoverrekkelsen til overlege Børge Lillebo ved Sykehuset Levanger. Hun er ganske så stolt over tildelingen, og hun stiller seg i rekken av gratulanter.
-Det er veldig gledelig og hyggelig å se at Legeforeningen anerkjenner den jobben som er lagt ned for å få etablert dette desentraliserte utdanningstilbudet. Dette er kort og godt en fjær i hatten til Børge Lillebo og de andre som deltar i organiseringen av studiet og selve undervisningen. Jeg ønsker å benytter anledningen til å gratulere så mye med prisen, sier sykehusdirektør Annamaria Forsmak.
-NTNU link er utrolig bra og viktig for Helse Nord-Trøndelag, og det er så artig å høre at studentene føler at de blir tatt imot av engasjerte, kunnskapsrike og inkluderende ansatte på sykehuset. Dette er nemlig også et viktig rekrutteringstiltak. Vi forsøker å ta godt vare på studentene slik at de får lyst til å komme å jobbe sammen med oss, avslutter sykehusdirektøren.
Fakta om NTNU-Link Levanger
Dagens legestudenter utdannes mer eller mindre etter en modell som ble etablert for 100 år siden. I samme periode har medisin som fag og helsevesenet utviklet seg svært mye. NTNU-Link er pedagogisk nybrottsarbeid i norsk sammenheng, men internasjonalt har slike studieløp eksistert i 30-40 år allerede. Storparten av undervisningen i NTNU-Link Levanger foregår på sykehuset i Levanger og Namsos, i kommunehelsetjenesten, Campus Røstad (Nord universitet), Campus Øya (NTNU) og St. Olavs hospital. NTNU-Link ble etablert i 2018 og åtte studenter ble tatt opp første år. Høsten 2024 vil 14 studenter starte opp på NTNU-Link.
Fakta om Grunnutdanningsprisen
Formålet med prisen er å løfte frem den eller de som gjør en spesielt god jobb og er gode rollemodeller for medisinstudentene. Det kan enten være en underviser eller et fagmiljø i medisinsk grunnutdanning som bidrar til å skape gode leger.
Prisen er på 50 000 kr.