Revmatologiske sykdommer (inflammatoriske)

Diagnosegruppen omfatter rehabiliteringstilbud til pasienter med ledd- og bløtdelsaffeksjon som følge av en inflammatorisk revmatisk sykdom.

​Revmatologiske sykdommer inndeles vanligvis i betennelsesaktige (inflammatoriske) sykdommer og ikke-betennelsesaktige sykdommer. De vanligste betennelsesaktige sykdommene er leddgikt, psoriasisleddgikt og Bekhterevs sykdom.

Rehabiliteringstilbud innen denne diagnosegruppen omfatter rehabilitering til pasienter med ledd- og bløtdelsaffeksjon som følge av en inflammatorisk revmatologisk sykdom.

Ikke-betennelsesaktige revmatologiske sykdommer

De vanligste ikke-betennelsesaktige sykdommene er slitasjegikt (artrose), benskjørhet (osteoporose) og fibromyalgi. Rehabiliteringstilbud til slitasjegikt (artrose) og benskjørhet (osteoporose) finner du under diagnosegruppen "Brudd og slitasjeskader i skjelettet". Rehabiliteringstilbud til fibromyalgi finner du under "Kronisk muskel- og bløtdelssmerte".

Private institusjoner som har rehabiliteringstilbud

Henvisning til rehabilitering og habilitering

Rutiner for henvisning til privat rehabilitering og habilitering i spesialisthelsetjenesten er forskjellig, avhengig av hvor henvisningen kommer fra.
Rutiner for henvisning
Mann og gutt går tur på en skogsveg. Foto.
Sist oppdatert 07.07.2023