Tar biblioteket til brukerne

Lurer du på hva fagbiblioteket kan gjøre for deg og din avdeling? Da kommer gjerne bibliotekaren på besøk.

Publisert 15.02.2018
Sist oppdatert 16.02.2018
Fagbibliotekar ved Sykehuset Levanger, Marianne Lysne. Foto.
Fagbibliotekar ved Sykehuset Levanger, Marianne Lysne, håper så mange avdelinger som mulig ønsker å benytte seg av tilbudet. Foto: Helse Nord-Trøndelag

– Fagbiblioteket er til for alle ansatte i Helse Nord-Trøndelag, og skal fungere som en støttefunksjon til den kunnskapsbaserte praksisen i avdelingene.

Det sier fagbibliotekar ved Sykehuset Levanger, Marianne Lysne.

Sammen med kollega Linn Benjaminsen Hølvold ved Sykehuset Namsos ønsker de to fagbibliotekarene derfor å prøve ut en ny løsning for ansatte i helseforetaket, kalt «bestill en bibliotekar». Tanken er at alle som ønsker det kan få sin lokale bibliotekar på besøk til sin avdeling.

– Det er mange som er usikker på hva en som ansatt har tilgang til av bøker, tidsskrifter og andre ressurser, eller rett og slett hvordan man får lånt bøker. Vi håper derfor at så mange som mulig vil benytte anledningen til å «bestille inn» sin lokale bibliotekar til et avdelingsmøte eller lignende, sier hun.

Lysne sier temaet for møtet kan være både en generell presentasjon av fagbibliotekets tjenester, eller mer spesifikke temaer.

– Tema kan tilpasses etter behov, både med tanke på tid og innhold. Vi tar også imot forespørsler om andre emner, sier Lysne, til støtte fra Hølvold:

 

– Det er ikke alle som har full oversikt over hva fagbiblioteket kan tilby. Ved å ta fagbiblioteket ut til avdelingene kan hver enkelt finne ut hvordan de best kan benytte seg av det, sier hun. 

(Saken fortsetter under bildet) 

 

Fagbibliotekar ved Sykehuset Levanger, Marianne Lysne. Foto
Fagbibliotekar ved Sykehuset Levanger, Marianne Lysne, håper så mange avdelinger som mulig ønsker å benytte seg av tilbudet. Foto: Helse Nord-Trøndelag

 

Lysne sier fagbiblioteket vil strekke seg langt for å kunne gi de ansatte den informasjonen eller litteraturen de trenger, og at tilbudene derfor ikke er begrenset til materialet man finner i de fysiske bibliotekene.

– Selv om vi ikke har den litteraturen ansatte etterspør, kan vi få tak i nesten alt. Vi fjernlåner bøker og innhenter artikkelkopier fra andre fagbibliotek ved behov, sier hun.

– Samtidig kan vi bistå med hjelp til hvordan en selv kan drive med litteratursøk i ulike databaser, og hvordan en kan benytte seg av programmer som Endnote, som lar deg importere, organisere og liste opp referanser til litteraturlister. Det tror jeg mange kan ha nytte av.

Fagbiblioteket ved Sykehuset Levanger er å finne i Forskningsavdelingen, som holder til i Arken. Ved Sykehuset Namsos holder fagbiblioteket til i underetasjen ved Psykiatrisk klinikk. For de som ikke har anledning til å dra innom, er begge bibliotekarene tilgjengelig både via e-post og telefon.

Mer informasjon om fagbibliotekets tjenester kan du lese her

Kontaktinformasjon:

Linn Benjaminsen Hølvold                                                                        Marianne Lysne
Sykehuset Namsos                                                                                     Sykehuset Levanger
linnbenjaminsen.holvold@hnt.no                                                           marianne.lysne@hnt.no
Tlf: 5639                                                                                                       Tlf: 8336 

 

Fagbibliotekar ved Sykehuset Namsos, Linn Benjaminsen Hølvold. Foto: Privat
Fagbibliotekar ved Sykehuset Namsos, Linn Benjaminsen Hølvold. Foto: Privat