Grove pizzasnurrer (12 stk)
Ingredienser
25 g gjær
4 dl lunkent vann
0,5 ts salt
2 ss olje
6 dl hvetemel
4 dl sammalt hvete, fint
Fyll
1 dl. Pizzasaus / ketchup
150 gr. Kokt skinke, kjøttdeig eller hakkede grønnsaker
4 dl. Revet ost
Dryss over krydder (oregano, hvitløk, chili etc.)
Slik gjør du
Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett olje, salt og mel.
Kna deigen godt og la den heve i ca. 30 min, eller til dobbel størrelse.
Kjevle deigen til et rektangel.
Smør på pizzasausen og fordel fyllet og osten. Hold igjen litt av osten, slik at du kan det det på toppen før du skal steke.
Rull sammen på samme måte som en rullekake.
Skjær ca. 3 cm brede stykker av rullen og legg på et stekebrett med papir. Trykk ned snurrene litt, så de blir bredere.
Etterhev i ca.20 minutter. Pensle de med litt lunkent vann.
Stek pizzasnurrene midt i stekeovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
Avkjøles på rist.
Disse egner seg godt til nedfrysing.
Bytteliste
1 pizzasnurr tilsvarer det samme som ett av følgende alternativ
- 1 ½ brødskive med pålegg og smør
- 1 rundstykke med smør og pålegg
- 1 go’morgen yoghurt