Hjemmelaget knekkebrød

Oppskrift på hjemmelaget knekkebrød (12 stk)

Ingredienser

3,5 dl sammalt rugmel 

3,5 dl havregryn 

1,5 dl sesamfrø 

2 dl solsikkefrø 

1 dl linfrø 

1 dl kli 

1 dl valnøtter 

1 ss salt 

1 ts honning 

7 dl vann 

  

Slik gjør du

Ta alle ingrediensene i en bakebolle. 

Bland honningen ut i vannet og hell oppi sammen med resten av blandingen. Blandes godt. 

Ta deigen og fordel den utover to stekebrett, slik at de fyller hele brettet. Sett begge brettene i ovnen på 180 grader samtidig, i ca.10 min. Ta ut de ut av ovnen og del opp hvert stekebrett i 12 deler med en pizzaskjærer/kniv. 

Sett brettene tilbake i ovnen og stek brettene i ytterligere 30 minutter. 

Ta ut knekkebrødene fra ovnen og legg de på en rist. Sett de deretter i ovnen med døren litt åpen i ca. 15.min. 

Oppbevar knekkebrødene i en boks, gjerne i metall. 

 

Bytteliste

tilsvarer det samme som ett av følgende alternativer:

  • ½ brødskive med smør og pålegg  
  • 1 liten yoghurt uten frø
  • ½ dl havregryn med 1 glass melk/biola + søtning, evt biola med smak  

tilsvarer det samme som ett av følgende alternativer:

  • 1 brødskive med smør og pålegg 
  • ½ dl havregryn + 1 liten yoghurt uten frø 
  • 1 dl havregrynsgrøt med 1 glass melk/biola + søtning, evt biola med smak 
  • 1 porsjonspose havregrynsgrøt/ ½ porsjon ferdig hjemmelagd havregrynsgrøt 
  •  1 matmuffins  
Sist oppdatert 22.04.2024