Grove horn med ost og skinke

Oppskrift på grove horn med ost og skinke (24 stk)

Ingredienser

Gjærdeig 

6 dl melk 

200 g smør 

50 g gjær 

2 ts salt 

1 ss sukker 

400 g sammalt hvetemel 

600 g hvetemel 

 

Fyll

300 g kokt skinke, strimlet 

400 g revet ost 

 

Pensling og pynt

1 egg 

1 ss melk 

200 g revet ost 

2 ss valmuefrø 

 

Slik gjør du

Varm opp melken og smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og avkjøl til den er finger varm. Løs opp gjæren i den avkjølte melken. Tilsett sukker og salt. Bland deretter i sammalt hvete og mesteparten av hvetemelet. Elt deigen godt. La den heve i 1 time. 

Ha deigen på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbaking. Del deigen i 3 like store deler. 

Kjevle ut til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter, slik som vist på bilde.  

Sirkel delt i 8 like store deler. Grafikk.

Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste delen av deigtrekantene. 

Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy de så de får en fin fasong. Legg de på et bakepapir og stekebrett. Etterhev i 45 minutter. 

Visp sammen egg og litt melk. Pensle hornene og dryss over revet ost eller valmuefrø. 

Stek hornene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10-12 min.  

 

Bytteliste

1 ost- og skinkehorn tilsvarer det samme som ett av følgende alternativ:

  • 1 ½ brødskive med smør og pålegg

  • 1 rundstykke med smør og pålegg  

  • 1 go'morgen yoghurt
Sist oppdatert 22.04.2024