Rundstykker

Oppskrift på cottage cheese rundstykker og myke havrerundstykker

Cottage cheese rundstykker (20 stk)

Ingredienser

Deig

450 g lettkokte havregryn 

400 g cottage cheese 

4 stk egg 

1 ts salt 

2 ts bakepulver 

150 g finrevet gulrot  

3 ss gresskarkjerner 

Topping

4 ss lettkokte havregryn 

2-3 ss gresskarkjerner 

  

Slik gjør du

Bland sammen egg, salt, cottage cheese, halvparten av havregrynene til en glatt deig. Bruk stavmikser eller foodprosessor. Tilsett resten av havregrynene, gulroten og gresskarkjernene. 

Deles i 20 like deler, trilles til boller. Settes på bakepapir, trykk de litt ned på midten og dryss over havregryn og gresskarkjerner. Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca.20 min.  Avkjøles. 

 

Myke havrerundstykker (16 stk)

Ingredienser

650 g hvetemel 

150 g havregryn, små lettkokte 

1 pk tørrgjær 

1 ts salt 

6 dl melk 

2 ss lys sirup 

4 ss olivenolje 

  

Slik gjør du

Bland alt det tørre i en bolle, unntatt saltet.   

Varm halvparten av melken i en kjele sammen med sirupen. Ta kjelen av platen og tilsett resten av melken og oljen. La blandingen stå til den er fingervarm (36 grader). Tilsett saltet i melblandingen. Ha væsken i det tørre. Elt deigen i 5-10 min, til den blir glatt og smidig. Hev deigen i 1 time. 

Del i 16 like store deler. Trilles runde og settes på et stekebrett med bakepapir. Pensle med vann og strø havregryn på toppen. Etterhev rundstykkene i 30 minutter. 

Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 grader i 10-12 minutter. 

 

Bytteliste

1 rundstykke med smør og pålegg tilsvarer det samme som ett av følgende alternativer:

  • 1 ½ brødskive med smør og pålegg
  • 1 go’ morgen yoghurt  
  • 1 ost- og skinkehorn
Sist oppdatert 22.04.2024